Агенцията по заетостта организира нови трудови борси

24 март 2014, Коментари 0

агенция по заетостта28 трудови борси в цяла България ще бъдат организирани от Агенцията по заетостта тази година – съобщи изпълнителният директор Асен Ангелов. 28 от борсите ще са насочени изцяло към младите, които не са навършили все още 29 години.

Трудовите борси позволяват гражданите, които търсят работа да влязат в директна връзка с предлагащите работни места. До сега бяха проведени такива срещи в Бургас, Варна и Нова Загора, като до края на месеца предстоят беседи и в Долни чифлик, Стралджа, Кирково и Кубрат. Графика за проведането на срещите можете да разгледате в сайта на Агенцията по Заетостта

Изпълнителният директор на АЗ напомни, че липсата на работни места за младите е фундаментален проблем и то не само в България, а и в цяла Европа. Младежите са най-уязвимите маси на трудовия пазар и именно те срещат най-големи препятствия при намирането на работа. Европейският съюз е взел мерки и през тази година всички членки ще получат финансова помощ за намаляване на безработицата. България очаква финансиране за около 100 милиона лева, които в момента се разпределят предварително.

От Агенцията по заетостта съобщават, че общите усилия дават резултат и данните са оптимистични – през февруари тази година, регистрираните в бюрото по труда младежи са над 6000 по-малко сравнения с 2013та година.

Share it....Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someone

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*