Десетки тонове картофи конфискувани от НАП

28 май 2014, Коментари 0

конфискуваниСлед неплащане на наложеното от агенцията за приходите обезпечение, бяха конфискувани 24 тона картофи от фирмата получател.

Пратката е влязла в страната през ГКПП Кулата, като ТИРа е бил запечатан от НАП. Вместо стоката да бъде доставена на декларирания в София адрес, тя е намерена на стоковата борса в Първенец и на получателя е предоставен срок от 72 часа да плати обезпечение за освобождаването й за продажба.

След изтичане на срока и липса на плащане собствеността на товара е сменена в полза на държавата. След изследване на картофите и определянето им като годни за консумация следва да бъдат обявени за продан чрез търг или дарени на социални домове.

Звеното за фискален контрол е създадено в началото на 2014та година и целта му е да упражнява контрол върху вноса на рискови стоки. Локацията им на наша територия и по граничните пунктове се следи от екипи на приходното ведомство.

От началото на годината в цялата страна са направени над 30 000 проверки, като на над 3500 транспортни средства са монтирани контролиращи технически средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*