Изтича срокът за подаване на данъчните декларации

28 март 2014, Коментари 0

данъчни декларацииВ понеделник изтича крайният срок за подаването на годишната данъчна декларация по ЗКПО, както и за внасянето на дължимия корпоративен данък за 2013та година. За подаване на ГДД по електронен път и тази година задължените лица ползват отстъпка в размер на 1% от стойността на дължимия данък, като максималния размер на въпросната отстъпка е 1000 лв. Важно е да отбележим, че това облекчение може да се ползва единствено ако и данъкът е внесен до 31во число този месец.

Дружествата, които не са извършвали дейност през 2013та година също са задължени да подадат декларация в този срок, като за тях от Агенцията са подготвили отделен, облекчен формат на годишната декларация (1010а).

Новост тази година е попълването на приложение 4, в което се показват данни за взаимоотношенията на дружеството със свързани лица, както и за скрито разпределение на печалбата.

Запазва се добрата практика за подаване на отчетите за дейността единствено в Националния статистически институт, като въпросните се изпращат в НАП по служебен път, а в декларацията се вписва единствено входящия им номер.

Над 200 000 декларации по ЗКПО са подадени с ел. подпис в агенцията до сега, като до изтичане на крайния срок се очаква общият им брой да бъде около 400 хиляди – съобщават от ведомството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*