Изземват автомобили при неплатени актове!

19 август 2015, Коментари 0

Изземват автомобили при неплатени актовеПрез следващия един месец от националната агенция за приходите ще звънят по телефона на гражданите с неплатени актове към КАТ, като ще предупреждават за последващ запор на заплатата или автомобила в случай на отказ за плащане!

От приходното ведомство информират, че длъжниците, санкционирани от КАТ са хиляди, като дължат на държавната хазна над три милиона лева. Телефонната акция включва списък от граждани с неплатени глоби с общ размер до пет хиляди лева.

Според данъчните служители телефонните подсещания или „ информационни кампании“ както ги наричат, са се наложили като много ефективен метод за събиране на задължения при предходни акции. Директния телефонен контакт вразумява длъжниците и две трети от тях покриват дълговете си в обещания срок – твърдят от бюджетното ведомство.

Когато лицето с неплатени актове не внесе дължимите по тях суми в двуседмичен срок от провеждането на разговора с данъчните служители, следва задействането на процедура попринудително събиране на вземанията – обещават от агенцията.

В повечето случаи практиката показва, че се налага запор на част от месечното трудово възнаграждение до изплащане на пълния размер от задължения към държавната хазна от физическото лице – обясняват юристите на Ангелов Одитинг. Друг способ е изземване на притежавания автомобил от длъжника и погасяване на дължимите суми към КАТ със събраните средства от продажбата на въпросния автомобил на публичен търг. Данъчните обещават, че няма да се прибягва до изброените по горе процедури, ако в указания срок гражданите направят плащане – дори и частично.

По-сериозните нарушители, с натрупани глоби за над пет хиляди лева директно ще бъдат давани на държавни публични изпълнители, които веднага ще запорират заплати и имущество с цел публична продажба и покриване на задълженията – категорични са от данъчната служба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*