Как да получим безплатна медицинска помощ при пътуване в чужбина?

3 септември 2014, Коментари 0

безплатна медицинска помощ в чужбинаС Европейската здравноосигурителна карта получаваме възможността да се лекуваме в Европейския съюз по-лесно и евтино.

Въпросната безплатна карта дава правото да се ползват медицински услуги в друга члена на ЕС при еднакви условия със здравноосигурените граждани на тази страна.

В различните членки на ЕС медицинските такси варират според здравната система, но притежателите на здравноосигурителната карта спестяват разходи, а в някой държави дори може медицинската помощ да е напълно безплатна.

Получената от здравноосигурителната институция карта може да бъде ползвана в целия Европейски съюз, а също така и в Швейцария, Лихтенщайн, Норвегия и Исландия.
Картата може да бъде ползвана от всеки здравноосигурен гражданин.

Важно е да уточним, че дори да притежавате здравноосигурителната карта е необходими да си направите и пътническа застраховка, тъй като картата не върши работа при частни здравни услуги, кражби или разходи за планинско спасяване например, освен това притежателите на такава карта не получават облекчения при планово лечение.

Изваждането на картата е напълно безплатно!

Подаване на заявление, както и подробна информация: http://www.nhif.bg/web/guest/227

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*