От НАП възстановяват данък по-бързо

29 април 2014, Коментари 0

възстановяват данъкОт приходното ведомство уведомяват, че данъка се възстановяват по-скоро, ако клиента е подал годишната си декларация с баркод.

От Агенцията приветстват всички задължени лица, които имат данъци за възстановяване да се възползват от новата услуга – декларация с баркод, тъй като данните от въпросните формуляри се приемат от системата автоматично и не се налага ръчна обработка от административния персонал на ведомството.

Възстановяването на данъци за физически лица е възможно например при ползване на облекчението за млади семейства, при което дължимите данъци се редуцират с платените лихви по ипотечни заеми през 2013та. Повече за облекчението можете да прочетете тук: НАП облекчава младите семейства с жилищни кредити!

Друг случай, при който може да е на лице възстановяване на данъци е направено дарение, доброволно осигуряване, застраховка живот и други.

При възникнал данък за възстановяване, гражданите получават превод от бюджетното ведомство по декларираната от тях банкова сметка при условие, че нямат налични дългове към държавната хазна.

Декларацията с баркод може да бъде изтеглена от сайта на НАП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*