От новата година декл. обр. 1 и декл. обр. 6 ще се подават при равни задължения

4 януари 2014, Коментари 0

декларацияС НИД на Наредба номер 8 от 29.12.05 година се променя начина на приемане на декларация. обр.1 и декларация. обр.6.
От 01.01.2014 година въпросните ежемесечни декларации ще се подават в системата на националната агенция за приходите едновременно.
Важно е да отбележим, че това важи за данните, отнасящи се за месец януари 2014та година, които се декларират в срок – 25.02.14г.
Агенцията ще приема декларациите единствено при положение, че задълженията, декларирани от фирмата с декл. 6 съвпадат с декларираните данни за осигурени лица(обр.1). Промените, влизащи в сила от тази година бяха обнародвани в ДВ.

С новостите, органите на НАП се надяват да намалее практиката за манипулации на декларираните осигурителни данни и злоупотреби с ДОО и Националната Здравно-осигурителна каса. Опитите за подаване на данните за осигурени лица, при положение, че работодателят не е посочил в целия размер задълженията си ще бъдат намалени драстично, според данъчните служители.

От агенцията уверяват, че няма да се стигне до трудности с преработката и обновяването на софтуера за обработка на ТРЗ и личен състав, тъй като новостите предварително са съгласувани с програмистите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*