Отпускат близо 8 милиона за обучения

15 май 2014, Коментари 0

обученияПочти с 7.8 млн. лв. нарастват средствата, предвидени за програмата “Аз мога повече”. Поради големия брой желаещи да получат талон за безплатно повишаване на квалификацията от Комитета за наблюдение по ОП “РЧР” решиха бюджетът на набъбне.

Удължен е и срокът за изпълнение на обученията до 31.08.15г. Чакащите да бъдат включени в програмата в момента надхвърлят петдесет и три хиляди души, следствие на което засега не се очаква стартиране на нова сесия за кандидатстване. Нови допълнителни ваучери за обучение ще бъдат разпределени благодарение на увеличения бюджет. Ще бъдат индивидуално уведомявани всички лица с одобрени документи, след което ще могат да изберат фирмата, която ще предостави обучението.

Към момента по програмата са влезли сто милиона евросредства. Схемата предоставя възможност на работещите граждани да повишат квалификацията си, както и да придобият нови умения и компетенции без значение от бранша, в който полагат труда си. Близо сто хиляди граждани са одобрени и записани в съответните, пожелани от тях курсове, като по последни данни към първото тримесечие на 2014г. близо 88 000 от тях успешно са завършили курса си успешно. На обучаващите фирми вече са изплатени над 65 милиона лева.

Повече информация за оперативната програма можете да получите в бюрата по труда, както и на електронната страница на Агенцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*