Получаваме SMS-и от Агенцията по вписванията

6 април 2014, Коментари 0

агенция по вписваниятаЗа да се предотвратят злоупотреби и нежелани действия във връзка с фирмените дела на всички собственици с регистрация на фирма от Агенцията по вписванията вече предоставят възможността, търговците да получават SMS-и при настъпила входяща регистрация по партидата на търговец в системата Търговки регистър.

Допълнителната услуга е по желание и струва 6 лв с ДДС без значение на кой мобилен оператор е клиентът. От агенцията поясняват, че има лимит от петстотин съобщения за период от две години.

Всеки който би искал тази допълнителна сигурност може да се регистрира за SMS услугата в Агенцията по вписванията, както и чрез интернет в сайта на АП.

За удобство на клиента от агенцията ще изпращат съобщения, напомнящи за изтичане на срока или за оставащ минимален брой SMS-и в пакета, като с тези съобщения няма да бъде намаляван броя на оставащите в пакета – поясняват от агенцията.

Ползвателят на услугата получава кратки съобщения за постъпили в агенцията входящи регистрации по партидите на търговци, чиито единен идентификационен код е посочен при заявяването на услугата, като лимитът е до 10 различни ЕИК номера. Кратките съобщения съдържат информация за ЕИК номера, подателя на съобщението и входящ номер на подадената в ТР регистрация.

От Агенцията успокояват клиентите на услугата, че след прекратяване на регистрацията личните данни ще бъдат унищожавани.

 

Подробна информация за новата услуга може да се получи в сайта на агенцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*